Saxvattnets Vildmarkscamp

På en utlöpare från den sydvästra stranden har vi byggt Saxvattnets Vildmarkscamp, bestående av 4 stugor av kåtamodell. Storstuga, bastu, fiskrök och grillplats finns att tillgå för anläggningens gäster.

Saxvattnets Fiskekamp öppnar för sommarsäsongen den 26 juni 2017 och stängs för fiske under öringens lekperiod den 15 september. Anläggningen kan upplåtas för småviltsjägare även efter 15 september.

Området Saxvattnets naturområde ligger ca. 20 km söder om Borgafjäll. Området är ett sjö- och fjällnära skogsland vid Bastunäsfjället.

Sjön Saxvattnet formar en labyrint av öar och uddar som inbjuder till ett spännande öringsfiske, både från båt och land.

Fiskeområdet lämpar sig utmärkt för flugfiske, spinnfiske, mete och trollingfiske. Fiskekortet omfattar Saxvattnet (förutom nordvästra delen av sjön) samt ett tiotal tjärnar nordost om sjön. Baksjön som är den största av tjärnarna ligger bara ett hundratal meter från Saxvattnet och sammanbindes med en liten bäck.

Båtar av mindre modell (2 pers.), roddbåt, finns en per stuga. Två stycken flytvästar finns till varje båt. Egen medhavd motor kan användas och lämplig motorstorlek är maximalt 2 hk eller elmotor.

Vindskydd med eldplatser är strategiskt placerade runt sjön och disponeras av anläggningens gäster.

Stugorna består av en sovdel med två ordinarie bäddplatser och det finns möjlighet till en extrabädd på golvet. Köksdelen har ett pentry med gasolkök och diskbänk. Uppvärmning av stugorna sker med dieselkamin. Bäddutrustningen består av madrass, kudde och filt. Om sänglinne önskas hyras ska detta förhandsbokas i samband med bokning av resan.

Bastu för sex personer disponeras av anläggningens gäster. Bastun är vedeldad och är placerad på stranden vid badbryggan.

Storstugan är en gemensam storstuga för anläggningens gäster. Den är uppförd vid stranden och är utrustad med vedkamin, gasolkök och matlagningsutrustning (även för större sällskap upp till 10-15 personer).

Grillplats med utrymme för ett tiotal personer finns idylliskt placerad framför stugan med utsikt över sjön.

Helikopter tar dig till och från Saxvattnets Vildmarkscamp. Läs mer om om vad som gäller för packning och säkerhet med mera här.

Grundpris: 5200 kr per person för 3 dygns vistelse, helikoptertransport, boende i två bäddskoja, fiskekort, båt och gemensamhetsanläggningar.
Bagage vikt 25kg per person.

Bokningar och förfrågan kan göras till:
Telefon 0940 – 710 68
E-post info@norrhelikopter.se
alternativt
jerry@vilhelmina.ac

Även skriftlig information, i form av broschyr och prislista, kan skickas om så önskas.

Välkomna!